Handige tips

Tip 1.
Controleer voor je aan de painting begint of je alle benodigde kleuren hebt ontvangen. Het kan wel eens voorkomen dat er een kleurtje te weinig wordt meegeleverd. Mis je een kleurtje, laat het ons weten via info@dediamondpainter.nl of stuur ons een berichtje op Facebook.
Scheur de zakjes niet open! Er bestaat een kans dat de steentjes in het rond vliegen. Voorkom dit en knip het zakje open mat een schaar.

Tip 2
Zorg dat het canvas mooi vlak is voor je er aan begint, dit voorkomt een hoop ergernis tijdens het painten.
Gebruik hier bijvoorbeeld de kunststof roller voor of leg er een zwaar voorwerp op.
Het verzenden van de paintings moeten we uit handen geven aan DHL, hoe zij met het pakketje omgaan hebben we niet zelf in de hand. Het komt helaas wel eens voor dat een painting tijdens het transport wordt plat gedrukt waardoor er een vouw in het canvas kan ontstaan. Geen ramp, maar zorg er wel voor dat de vouwen en zo veel mogelijk uit zijn voor u begint aan de painting!
Wat we gaan doen is de painting met de afbeelding naar beneden op een strijkplank leggen. Verwarm de strijkbout op een milde stand en strijk de vouwen er voorzichtig uit net als bij een T-shirt. Houdt de strijkbout niet te lang op dezelfde plek, dit kan de lijm vloeibaar maken!

Tip 3
Trek nooit de hele beschermlaag in één keer van de plaklaag af. Zeker bij grote paintings kan dit voor problemen zorgen. Er komt namelijk stof en vuil op de plaklaag als deze te lang bloot ligt.
Wij raden aan om beetje bij beetje de folie weg te knippen. Begin met vakjes van ca. 10x10cm, naar mate je meer ervaring hebt kan je dit natuurlijk vergroten.

Tip 4
Sorteer de steentjes op kleur in een sorteer box of sorteer koffer. Hierdoor heb je snel en overzichtelijk alle kleuren bij de hand. Geen gepruts met krakende zakjes.

Tip 5
Gebruik een lightpad lamp. Onmisbaar voor de fanatieke diamond painter!
Het canvas wordt van onderaf verlicht waardoor de symbolen beter zichtbaar zijn. Donkere kleuren kunnen soms lastig te onderscheiden zijn bij gebrek aan licht, met een lightpad worden de kleuren een stuk duidelijker.

Tip 6
Steentjes kunnen statisch worden door het bewegen in de zakjes. Leg de steentjes op een droge doek. Dit voorkomt dat de steentjes aan elkaar plakken.

Mis je dé gouden tip? Laat het ons weten!

x